De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op zaterdag 20 januari 2018 om 04.31 uur

Vannacht lokaal glad, vanmiddag in het zuiden regen en natte sneeuw

Er zijn vannacht brede opklaringen maar in het noorden kan er ook nog steeds een enkele winterse bui voorkomen. Lokaal kan het glad zijn door de winterse neerslag of door bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt landinwaarts tot 3C aan zee. De zuidwestelijke wind is boven land meest matig, aan zee vrij krachtig, mogelijk krachtig. Overdag komt er vooral in het noorden nog een enkele (winterse) bui voor. Verder is er vrij veel bewolking en een gebied met regen en natte sneeuw bereikt het zuiden in de tweede helft van de ochtend. In de middag krijgt de gehele zuidelijke helft van het land hiermee te maken. In de Limburgse heuvels zou een sneeuwdek van enkele centimeters kunnen ontstaan. In de avond trekt dit neerslaggebied naar Duitsland, terwijl nieuwe winterse buien vanaf de Noordzee over het noorden en oosten trekken, mogelijk met lokale gladheid tot gevolg. De maximumtemperatuur ligt rond 4C, in het zuiden kan de temperatuur in natte sneeuw dalen naar iets boven nul. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind. In de avond draait de wind naar west, langs de kust naar noordwest en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig tot krachtig. In de nacht naar zondag hebben vooral de kustgebieden en het oosten nog met een enkele winterse bui te maken. Geleidelijk klaart het steeds meer op en daalt de temperatuur naar iets onder het vriespunt. Op veel plaatsen kan het opnieuw glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind komt uit west tot noordwest en is landinwaarts zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Zondag overdag schijnt eerst de zon en verdwijnt de gladheid in de tweede helft van de ochtend. Het blijft overdag vrijwel overal droog. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en valt er in het zuidwesten wat lichte regen of natte sneeuw. De middagtemperatuur komt uit rond 5C. De wind neemt af naar zwak tot matig en draait later op de dag naar zuidelijke richtingen. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Wisselvallig en (zeer) zacht met op woensdag mogelijk maxima van 13 graden. Vrijdag minder zacht maar wel af en toe zon.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
In het weekeinde droog en af en toe zon, daarna grote kans (rond 80%) op een zacht weertype met soms ook regen. Daarnaast is er een kleine kans (ca. 20%) op overgang naar een droog en kouder weertype met lichte vorst in de nacht en ochtend.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2018 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.005 seconden