De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op vrijdag 07 augustus 2020 om 13.42 uur

Zonnig en tropisch warm

Vandaag is het zonnig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 30C op de Wadden tot lokaal 36C in het zuiden. De wind draait via oost naar zuidoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. Aan zee wordt de wind in de middag noordwestelijk. In de nacht naar zaterdag is het helder. De minimumtemperaturen liggen tussen 16C in het noorden en 20C in het zuiden. In stedelijke gebieden blijft het enkele graden warmer. De wind is oost tot noordoostelijk en zwak. Zaterdag overdag is het zonnig, wel is er sluierbewolking aanwezig. Met maximumtemperaturen tussen 30C in het noorden en plaatselijk 37C in het zuiden van het land is het opnieuw een tropische dag. In het Waddengebied is er kans op enige verkoeling in de loop van de middag. De wind is oost tot noordoost en zwak tot matig. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Aanhoudende hitte. Zondag met name in de noordelijke kustgebieden tijdelijk iets minder hoge temperaturen. De kans op een bui is de eerste dagen klein. Vanaf woensdag toenemende kans op een onweersbui.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Geleidelijk dalende temperaturen naar waardes rond normaal. Een licht wisselvallig weerbeeld met zon, wolken en af en toe regen of een bui, maar ook droge momenten.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2020 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.001 seconden