De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op donderdag 24 januari 2019 om 07.04 uur

Bewolkt en enkele opklaringen, aan de westkust kans op een winterse bui

Het is nevelig en bewolkt en lokaal kunnen er opklaringen voorkomen. In het westelijk kustgebied is een lichte winterse bui niet helemaal uitgesloten. In het hele land is het lokaal glad door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten. In het westelijk kustgebied kan het tevens (kortstondig) glad worden door een winterse bui. De middagtemperatuur ligt rond het vriespunt, in het zuidwesten rond +3C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de nacht van donderdag op vrijdag is er in de kustgebieden zeer lokaal kans op een lichte (winterse) bui. Verder zijn er wolkenvelden, maar vooral verder landinwaarts mogelijk ook opklaringen met daarin kans op een mistbank. De minima lopen uiteen van net onder nul in Zeeland tot rond -5C landinwaarts, in een opklaring enkele graden lager. De wind is zwak en veranderlijk boven land, aan zee staat een zwakke tot matige zuidelijke wind. Vrijdag overdag raakt het van het westen uit verder bewolkt en in de loop van de ochtend bereikt een neerslaggebied het westen en noordwesten. In de middag breidt de neerslag zich over het hele land uit. Mogelijk valt er eerst sneeuw, die vrij snel overgaat in regen. In de avond trekt het neerslaggebied naar Duitsland, maar af en toe kan er dan nog wel lichte regen of motregen vallen. De temperatuur loopt langzaam op, de maxima worden pas aan het eind van de avond bereikt en lopen dan uiteen van +2C in het uiterste noordoosten tot 8C aan zee. De wind wordt zuidelijk en trekt aan. Boven land wordt de wind matig, aan zee (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar westelijke richtingen. (Bron: KNMI)Voorspelling voor de komende 5 dagen:
Aanvankelijk vrij zacht met in het weekeinde perioden met regen. Na het weekeinde weer een iets kouder en wisselvallig weertype met soms winterse neerslag.

Langere termijn verwachting (6-9 dagen):
Onzekere verwachting. 70% kans op (vrij) koud weer met vooral eerst af en toe neerslag, soms met een winters karakter. Temperaturen onder de normale waarden.
Deze pagina is vandaag 63 keer bekeken. Copyright Weerstation-Houten.nl 2007-2019 Webmaster Rene Zwolsman
Pagina geladen in 0.001 seconden